over mij

De allereerste keer dat ik op een podium stond was ik een jaar of drie. Ik speelde een schaapje in het Kerstverhaal. Daarna volgde er nog vele rollen.
Toch koos ik na de middelbare school voor een opleiding aan de pedagogische academie. Met veel plezier heb ik in het Montessori-onderwijs gewerkt. Eerst als groepsleerkracht, later als dramadocent.
Het verlangen om van acteren, mijn hobby, mijn beroep te maken bleef er altijd.
In 2001 volgde ik een regieopleiding en ging naast mijn baan in het onderwijs in de avonduren als regisseur werken. Daarna leerde ik het vak van trainingsacteur kennen, volgde een opleiding, en besloot het onderwijs definitief in te ruilen voor een nieuwe carrière. En wat blijkt. De combinatie tussen onderwijs en acteren is de perfecte match om trainingsacteur te zijn. Ik prijs me dan ook elke dag gelukkig met mijn nieuwe vak.

De naam Tractrice ontstond door het samenvoegen van trainingsacteur, regisseur en actrice.
««

anderen over mij


Omdat we uit de academische wereld komen en de voorstelling ÜBERMENSCH onze eerste stap in het theater is, waren we op zoek naar een regisseur die ons de basisprincipes van het spel bij kon brengen. Iemand met rust en geduld, maar ook iemand die duidelijke, praktische tips kon geven. Annelies Kaan is zo'n regisseur. Helder, meedenkend, meevoelend. Kritisch en met een groot hart. Vooral op het gebied van tekstbehandeling en mimiek hebben we veel van haar geleerd.
Rutger en Walter, theatercollege Übermensch

Annelies ZIET je!
Robert Breed, deelnemer theaterworkshop


Annelies Kaan is een zeer gewaardeerde collega. Intelligent, proactief en een klant-service georiënteerde trainer/actrice. Lekker om mee samen te werken in een kleine setting en ook zeer goed inzetbaar voor grootschalige projecten. Annelies schakelt makkelijk en denkt goed mee om uitdagende situaties tot een goed resultaat te laten komen.
Romeo Oehlers, trainer

Ik heb Annelies leren kennen als een professionele, gedreven en krachtige trainingsactrice maar bovenal als een erg leuk mens. In haar werk is ze secuur, creatief en inspirerend. Ze is goed in staat om zowel ondersteunend (voor de trainer) als leidend (gedurende het acteren) op te treden. Je kunt op haar bouwen. En daarnaast hebben we tijdens de opdrachten ook veel plezier met elkaar gehad, ook niet onbelangrijk!
Marina Betting, trainer


Annelies is a skilled actress who has insight in the capabilities and competencies of our clients. She uses her knowledge of human behavior to enable persons in play to show their qualities as well as making sure that we get a clear picture of their 'weaknesses'. Furthermore, based on her experience, she is capable at giving good advise on how to adjust behavior in order to accomplish the desired result.
Leonie Koers, Rehabilitation Assistant & Psycholoog NIP

contact
Annelies Kaan
T: 06 134 98 662
info@tractrice.nl
KvK: 32142773